Anticonceptie

Bij ons kan je terecht voor een anticonceptieconsult en het verwijderen of plaatsen van je spiraal! We geven je graag advies over anticonceptie. Dit doen we aan het einde van het kraambed, tijdens je nacontrole of in een apart anticonceptieconsult. Iedereen is van harte welkom! Ook als je nog niet bij ons bekend bent.

 Hoe gaat het in zijn werk?

  • –         – We kijken samen naar de mogelijkheden en geven persoonlijk advies. Zodra je jouw persoonlijke keuze hebt gemaakt, gaan we het vervolgtraject starten.
  • –          – Kies je voor een hormoon- of koperspiraaltje? Dan schrijven wie het spiraaltje digitaal voor en ontvang jij een betaallink per e-mail en/of sms. Wanneer de betaling gedaan is, ligt het spiraal binnen een paar dagen bij ons voor je klaar om geplaatst te worden.
  • –            – We plannen een consult voor 30 minuten in. Wij plaatsen het spiraaltje op de praktijk en geven adviezen.
  • –            – Indien gewenst plannen we een nacontrole in.

Noodanticonceptie

Binnen 5 dagen na onveilige seks kunnen we een koperspiraaltje plaatsen als noodanticonceptie. Belangrijk is wel om zeker te weten dat je geen SOA hebt.

Spiraal verwijderen

Als je je spiraaltje wil laten verwijderen, kan je ook bij ons terecht. Na verwijdering van het spiraaltje ben je direct weer vruchtbaar.

Kosten plaatsing

De kosten voor het plaatsen van een spiraaltje bedragen €73,35. Deze kosten kunnen worden gedeclareerd bij je zorgverzekeraar. Het kan zijn dat de zorgverzekeraar niet alle kosten vergoedt of dat het bedrag (deels) van het eigen risico afgaat. Dit verschilt per verzekering en polis.
Let op: de kosten van het anticonceptiemiddel zelf worden niet vergoed vanuit de basisverzekering aan vrouwen vanaf 21 jaar, tenzij zij hiervoor aanvullend verzekerd zijn.

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Bel, mail of whatsapp ons en wij staan voor je klaar!